Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، عبدالعلی جلیلیان رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه حفاظت از جنگل‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت : در کشوری که سرانه جنگلی پایینی دارد، مرگ حتی یک درخت هم خیلی مهم است. با این حال جنگل‌های زاگرس این سرمایه‌های خدادادی در معرض نابودی قرار دارند و تراژدی غم انگیز مرگ تدریجی این جنگل‌ها ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه پژوهش‌های دانشگاهی حاکی از این است که جنگل‌های زاگرس در حال بازگشت به ساوان و علفزار هستند، گفت : این برگشت قطعا طی یک سال و دو سال و حتی ۱۰۰ سال و ۲۰۰ سال رخ نخواهد داد و ممکن است در یک بازه زمانی چندهزار ساله رخ بدهد، اما باید حواسمان باشد با رفتار نادرست خود با طبیعت کاری نکنیم که روند نابودی جنگل‌های زاگرس تسریع شده و این جنگل‌ها سریعتر به سمت ساوان یا علفزار بروند.

رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه منطقه زاگرس ۱۴ هزار و ۸۰۰ سال پیش علفزار بوده، افزود: جنگل‌های زاگرس در ابتدا شرایطی مشابه شرایط استپی و بیابانی داشته‌اند که در اثر تکامل گونه‌های جنگلی با تغییراتی که گونه‌های گیاهی آن از نظر ارتفاع داشته، به شکل جنگل‌های امروزی در آمده‌اند.

جلیلیان ادامه داد: از حدود چهار هزار سال پیش جنگل‌های زاگرس با غالبیت چند گونه از جمله بلوط بوجود آمده اند، اما متاسفانه هم اکنون این جنگل‌ها به سمت علفزار و ساوان می‌روند که باید هرطور شده جلوی این روند را بگیریم.

جلیلیان سپس با اشاره به تغییراتی که در فرم اولیه رویشی جنگل‌های زاگرس اتفاق افتاده، گفت: این جنگل‌ها در ابتدا دانه‌زاد بوده و بر مبنای پایه‌های مادری توسعه پیدا می‌کرده‌اند، درحالی که هم اکنون این فرم رویشی به فرم شاخه‌زاد و جَست زنی تغییر پیدا کرده که این وضعیت می‌تواند نابودی تدریجی جنگل‌های زاگرس را در پی داشته باشد، زیرا درختانی که به شیوه جست‌زنی یا شاخه زاد توسعه می‌یابند معمولا در برابر عوامل محیطی ضعیف‌تر و آسیب‌پذیرترند.

او سپس از حریق به عنوان یکی دیگر از عواملی که می‌تواند نقش تاثیرگذاری در نابودی عرصه‌های جنگلی داشته باشد یاد کرد و افزود: آتش‌سوزی‌ها در سال‌های اخیر به یکی از نگرانی‌های جدی پیش روی حفاظت از جنگل‌های زاگرس تبدیل شده اند، چرا که در جریان حریق اغلب آسیب‌های جبران ناپذیری به جنگل‌ها وارد می‌شود که می‌تواند منجر به تبدیل مناطق جنگلی به علفزار شود.

او ادامه داد: تغییرات اقلیمی، تخریب و تصرف، تغییر کاربری و... همه و همه سبب می‌شود تا جنگل‌های زاگرس به سمت تغییر رویشگاهی و نهایتا نابودی بروند.

جلیلیان سپس با بیان اینکه جنگل‌های زاگرس به عنوان یکی از مهم‌ترین رویشگاه‌های کشور به دلایل اجتماعی، اقتصادی، بوم شناختی و ... از عرصه‌های مهم ایران محسوب می‌شوند، گفت: تامین ۴۰ درصد آب کشور، تنوع زیستی جانوری و گیاهی بالا، اهمیت در تعدیل آب و هوا و اثرات اقلیمی، حفظ منابع خاک و جلوگیری از فرسایش از جمله کارکرد‌های این جنگل‌ها است.

او افزود: مطالعات انجام شده حاکی از آن است که بین ۱۰ تا ۳۰ درصد معیشت خانوار‌های روستایی در زاگرس به این جنگل‌ها وابسته است که این میزان بر حسب شرایط اجتماعی و اقتصادی متفاوت است .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست منابع طبیعی منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل ها جنگل های زاگرس جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۸۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ درصد کارهای اجرایی کارخانه کاغذ زاگرس انجام شده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی اسماعیلی فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره برگزاری نمایشگاه‌های مشترک با کشورهای دیگر، در جمع خبرنگاران گفت: این کار به صورت جدی در حال برگزاری است؛ مدتی پیش به صورت مشترک در هندوستان، عمان، ترکیه، عراق و سالانه در نمایشگاه‌های متعددی همکاران من شرکت می‌کنند.

وی افزود: متقابلاً ۲۵ کشور در نمایشگاه بین‌المللی تهران حضور دارند و هر سال یک مهمان ویژه هم داریم که امسال کشور یمن مهمان است.

اسماعیلی درباره تغییر مهمان این دوره از نمایشگاه از هند به یمن، گفت: در چنین رویدادهایی تا آخرین لحظه چنین تغییراتی محتمل است.

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش درباره افتتاح کارخانه کاغذ زاگرس در کشور گفت: الحمدلله کارهای اجرایی این کارخانه تا نزدیک ۹۰ درصد انجام شده و دولت در کنار بخش خصوصی ایستاده است. این کارخانه بسیار معظم است که هم رییس جمهور و هم شخصاً از آن بازدید داشتیم و دو هفته پیش آقای احمدوند از این کارخانه بازدید داشت. الحمدلله کار به خوبی جلو می‌رود و ما تلاش می‌کنیم در یکی دو ماه آینده، به افتتاح برسد.

اسماعیلی درباره افتتاح بزرگترین کتابخانه منطقه در شهر اراک، گفت: حدود ۲۰ درصد از کار اجرایی مربوط به این کتابخانه مانده و تلاش می‌کنیم با تزریق بودجه تا نیمه دوم سال آن را افتتاح کنیم.

وزیر ارشاد درباره توجه به حوزه کودک و نوجوان نیز گفت: حوزه کودک بخش بسیار مهمی است چون هم نیاز امروز ماست و هم بیشترین فروش کتاب را هر سال در حوزه کودک و نوجوان داریم، شاید گاه تا ۲۵ یا ۳۰ درصد فروش ناشران در حوزه کودک و نوجوان است بنابراین جای کار جدی دارد

وی افزود: کارهای تألیفی در این بخش به شدت مورد حمایت ماست. به دلیل گرانی کاغذ ویژه کتاب‌های کودک و نوجوان با کاهش تولید ادبیات در این حوزه مواجه‌ایم اما بنای ما در حمایت جدی است و جشنواره ویژه کتاب کودک و نوجوان را به زودی برگزار می‌کنیم.

کد خبر 6100766 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • ۹۰ درصد کارهای اجرایی کارخانه کاغذ زاگرس انجام شده است
  • استقرار تدریجی جو پایدار در البرز/ دمای هوا افزایش می‌یابد
  • انتقال دبیرخانه دائمی مُد زاگرس به لرستان
  • لحظه حمله مار در معرض انقراض به آقای فیلمبردار در کرمان
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید
  • نتانیاهو: نابودی حماس نزدیک است
  • کوچ ییلاقی عشایر زاگرس
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • هشدار نارنجی برای استان‌های غربی و دامنه‌های البرز و زاگرس مرکزی | ویدئو