Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@22:28:40 GMT

جنگل‌های زاگرس ریه‌های کشور هستند

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۷۳۹۳

جنگل‌های زاگرس ریه‌های کشور هستند

ایسنا/کرمانشاه جشن روز درختکاری امروز(۱۵ اسفند) همزمان با سراسر کشور با حضور استاندار، جمعی از مسئولین و دوستداران طبیعت در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد.

انشاالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در این مراسم با بیان اینکه جنگل های زاگرس تامین کننده 40 درصد آب شیرین تولیدی در کشور هستند، گفت: این جنگل‌ها به نوعی ریه‌های کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه هر هکتار جنگل سالانه 2.5 تن اکسیژن تولید می کند که معادل اکسیژن مورد نیاز 10 نفر است، گفت: همچنین هر هکتار جنگل 68.5 تن گردوغبار را در خود رسوب می دهد که هیچ فیلتری توانایی رسوب این حجم از گرد و غبار را ندارد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه هر هکتار جنگل بین 200 تا دو هزار مترمکعب آب را در زمین نفوذ می دهد، گفت: میزان نفوذ آب در مناطق دارای پوشش جنگلی 40 برابر بیشتر از مناطق بدون پوشش جنگلی است.

وی در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه 526 هزار هکتار جنگل دارد، گفت: استان کرمانشاه ششمین استان از نظر سطح برخورداری از جنگل های زاگرس در کشور است.

کولانی با اشاره به تولید 270 تنی علوفه در جنگل های زاگرس در استان کرمانشاه، گفت: این میزان علوفه 300 میلیارد تومان ارزش داشته که در اختیار دامداران استان قرار می گیرد.

این مسئول اشاره ای هم به آمار بالای همیاران طبیعت در استان کرمانشاه داشت و گفت: از 200 هزار نفری که در کشور همیار طبیعت شده اند، 54 هزار نفر آنها کرمانشاهی هستند.

کولانی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در سالهای اخیر برای کاهش حریق در عرصه های منابع طبیعی استان، گفت: میانگین مدت زمان مهار حریق در منابع طبیعی استان از 18 ساعت در سه سال گذشته به یک ساعت و 45 دقیقه رسیده است.

وی اشاره ای هم به اجرای طرح کاداستر در عرصه های منابع طبیعی استان داشت و گفت: در حالی که تا سال 1397 طرح کاداستر تنها در 90 هزار هکتار از منابع طبیعی استان اجرا شده بود، هم اکنون این طرح در بیش از 97 درصد عرصه های منابع طبیعی استان اجرایی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی برای غرس 700 هزار اصله نهال با همکاری دوستداران طبیعت در هفته منابع طبیعی در سطح استان، گفت: 350 هزار اصله نهال از سوی اداره کل منابع طبیعی، بیش از 200 هزار اصله نهال از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان، بیش از 89 هزار اصله نهال از سوی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرمانشاه و بالغ بر 45 هزار اصله نهال دیگر نیز از سوی دوستداران طبیعت در استان غرس خواهد شد.


آمادگی دانشگاه رازی کرمانشاه برای ورود در حوزه حل مشکلات جنگل های زاگرس


دکتر علی بهشتی آل آقا رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه نیز در این آیین با بیان اینکه حال جنگل های زاگرس چندان مساعد نیست، گفت: از شش میلیون هکتار جنگلی که در منطقه زاگرس استقرار دارند، 1.4 میلیون هکتار آنها در معرض تخریب هستند و خشکیدگی و زوال بلوط امانشان را بریده است.

وی از آمادگی کامل پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه برای ورود در بخش تحقیقات جنگل های زاگرس برای ارائه راهکارهایی برای برون رفت جنگل های زاگرس از این وضعیت خبر داد.

وی سپس با بیان اینکه بلوط نماد زاگرس است، گفت: جنگل های بلوط از سالهای خیلی دور در زاگرس روییده اند و نماد و نمود مقاومت هستند و شاید اگر زبان داشتند، در بیان رنج هایی که از انسان ها کشیده اند، مثنوی‌ها می سرودند.

وی اضافه کرد: درخت های بلوط گاهی بیش از هشت ماه در شیب های جنوبی جنگل‌های زاگرس در گرمای تابستان تشنگی را تاب می آورند تا از آب و خاک این سرزمین حراست کنند.

وی در ادامه اشاره ای هم به اهمیت فرهنگ سازی برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی داشت و گفت: هرچقدر هم که تجهیزات برای حفاظت از منابع طبیعی بیاوریم، تا زمانی که همه مردم خود را در حفاظت از منابع طبیعی همچون یک سرباز نبینند، نمی توانیم در حفاظت از این منابع ارزشمند خدادادی موفق باشیم.

باید فرهنگ درختکاری را نهادینه کنیم 

دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه نیز در این مراسم با تاکید بر نقش مهم درختان در تولید اکسیژن و تلطیف هوا، گفت: درختکاری همچنین می تواند نقش مهمی در جلوگیری از عدم اتلاف آب داشته باشد، لذا باید فرهنگ کاشت نهال را در جامعه نهادینه کنیم.

 احمدی با تاکید بر اینکه درختکاری در مبانی دینی مورد تاکید است، گفت: باید مباحث علمی را با آموزه های دینی گره زد و در جهت نهادینه کردن فرهنگ درختکاری تلاش کنیم.

وی اشاره ای هم به آغاز پلاک کوبی الکترونیکی درختان در دانشگاه رازی کرمانشاه داشت و گفت: پلاک گذاری الکترونیکی درختان توسط تراشه های الکترونیکی که برای اولین بار در دانشگاه رازی کرمانشاه رقم خورده را برای حفاظت از جنگل های زاگرس به فال نیک می گیریم.


 ادامه این مراسم با غرس نهال از سوی استاندار، مسئولین و دوستداران طبیعت در محوطه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی استان همراه بود.

 از حاشیه های این مراسم می توان به امتناع استاندار کرمانشاه از کاشت درخت کاج و تاکید بر غرس نهال مثمر و نیز غرس 360 نهال از سوی یکی از حاضران در مراسم روز درختکاری به یاد همسر درگذشته‌اش اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز درختکاری كرمانشاه جنگل های زاگرس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه عرصه های منابع طبیعی دوستداران طبیعت منابع طبیعی استان هزار اصله نهال جنگل های زاگرس اشاره ای هم نهال از سوی هکتار جنگل داشت و گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۷۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری خواهان بام خرم‌آباد/ چراغ سبز منابع طبیعی استان

سید احمد موسوی: به گزارش خبرآنلاین لرستان ، داریوش بارانی بیرانوند در ابن رابطه گفت: بام خرم‌آباد یک مجموعه گردشگری و تفریحی منحصربفرد است که در حال حاضر شهروندان استفاده بهینه و مناسبی از آن ندارند .

وی افزود: باتوجه به اینکه این مجموعه در قلب شهر ایجاد شده مستعد سرمایه گذاری های متعدد می باشد که مناسفانه ظرفیت واقعی این مجموعه تاکنون بالفعل نشده و به حال خود رها گردیده است.

شهردار خرم‌آباد با بیان اینکه بارها اعلام آمادگی کردیم اطهار داشت : شهرداری خرم‌آباد با نیروی انسانی کافی و تجهیزات لازم جهت در اختیار گرفتن بام خرم‌آباد آمادگی دارد که در جهت حفظ ،نگهداری و بهره برداری مناسب با اداره کل منابع طبیعی استان همکاری دو جانبه ای داشته باشد.

بارانی ادامه داد : طبق تحقیقات و رایزنی هایی که از قبل شده سرمایه گذاری در بام منابع مالی پایداری را ایجاد خواهد کرد در این راستا شهرداری خرم‌آباد برنامه های مدونی دارد که در یک بازه زمانی مشخص می توان با جذب سرمایه گذار این مجموعه زیبا را در صورت همکاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان به یکی از بهترین مکانهای تفریحی شهروندان خرم‌آبادی تبدیل نمود .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز در این رابطه با استقبال از هرگونه سرمایه گذاری در بام خرم‌آباد گفت : اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری بعنوان متولی اصلی این مجموعه از سرمایه گذاری در بام استقبال خواهد کرد.

حسین میرزایی در ابن رابطه به خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین در خرم‌آباد گفت : در صورتی که شهرداری طرح مدون ،کارشناسی و عملیاتی داشته باشد این اداره کل در چارچوب قوانین نهایت همکاری را خواهد داشت .

وی افزود: نحوه اداره بام بصورت اهاله مدیریت امکان پذیر است لذا اگر شهرداری طرح عملیاتی داشته باشد می توان حتی بصورت بلندمدت نیز با آن مجموعه همکاری نماییم.

46.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904144

دیگر خبرها

  • شهرداری خواهان بام خرم‌آباد/ چراغ سبز منابع طبیعی استان
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • یک حلقه چاه آب غیر مجاز در تنگستان پلمب شد
  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد