Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- مهسا حشمتی: هر هکتار از جنگل قادر است سالانه بیش از پنج تن اکسیژن آزاد کند، در مجموع حدود ۶۰ درصد از اکسیژن مصرفی جهان به وسیله فضای سبز تأمین می‌شود، از این رو تلطیف هوا و تأمین اکسیژن مورد نیاز از کارکردهای مهم جنگل است، ریشه درختان در جنگل‌ها از وقوع سیل در باران‌های سنگین جلوگیری می‌کنند زیرا آب بیشتری را به سمت خودشان جذب کرده و در نتیجه خاک کمتری از بین می‌رود و سیل ایجاد نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگل منشأ بسیاری از رودخانه‌ها و چشمه‌هاست و جنگل‌ها در جلوگیری از تبخیر و تغذیه بهتر سفره آب زیرزمینی و کنترل آب‌های سطحی نقش مؤثری دارند زیرا در جنگل آب بیشتری وارد خاک می‌شود، همچنین جنگل‌ها شبیه به یک اسفنج بسیار بزرگ عمل می‌کنند و مانعی برای هدر رفت آب هستند، اگر نتوانند کل آب را به ریشه درختان خود جذب کنند، آب را به سمت آب‌های زیرزمینی می‌فرستند.

پهنهٔ رویشی زاگرس شامل رشته‌کوه‌های زاگرس، وسیع‌ترین و اصلی‌ترین رویشگاه گونه‌های مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه اهمیت بالایی دارد و جنگل‌های بلوط منطقه زاگرس از انتهای شمال غربی ایران آغاز و سپس در غرب و جنوب غرب ایران پایان پیدا می‌کند.

جنگل‌های زاگرس با گستردگی در ۱۱ استان کشور ۶ میلیون هکتار مساحت دارد و ۴۰ درصد جنگل‌های ایران را تشکیل می‌دهد و حدود ۷۰ درصد تیپ گونه‌های جنگلی زاگرس شامل درختان بلوط است.

فرم غالب جنگل‌شناسی، جنگل‌های شاخه زاد بوده و این دلالت بر تخریب ناشی از حضور طولانی مدت جوامع انسانی است که به دلیل رشد جمعیت در قرن اخیر و نیاز جنگل نشینان به سوخت، منبع غذایی برای دام‌ها و زمین‌های کشاورزی و بهره‌برداری غیراصولی از این جنگل‌ها به‌کلی چهره آن‌ها را دگرگون شده و به جز در نقاط معدودی نشانی از انبوهی سابق این جنگل‌ها نیست.

استان کرمانشاه با ۲۴ هزار کیلومتر مربع مساحت در غرب کشور واقع شده و به دلیل میزبانی از رشته کوه‌های زاگرس، مملو از جنگل‌های بلوط است.

مساحت ۱.۵ میلیون هکتاری جنگل‌ها و مراتع کرمانشاه با ۶۹ نیروی حفاظتی

فرشید سنجری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مساحت جنگل‌ها و مراتع استان کرمانشاه در حال حاضر یک میلیون و ۵۲۷ هزار هکتار است و تنها ۶۹ نیروی حفاظتی برای کنترل و محافظت از آن‌ها مشغول به کار هستند، این در حالی است که میزان استاندارد جهانی به ازای هر پنج هزار هکتار جنگل و ۱۰ هزار هکتار مرتع، یک نفر نیروی حفاظتی است.

وی افزود: اگر برای محافظت از منابع طبیعی استان کرمانشاه با توجه به استاندارد جهانی نیرو به کار گرفته شود ۲۲۴ نفر نیروی حفاظتی نیاز است که در حال حاضر در استان کرمانشاه با کمبود ۱۵۵ نفری مواجه هستیم، و این کمبود عامل سو استفاده سودجویان و تخریب جنگل‌ها و مراتع در استان کرمانشاه می‌شود، که از این تخریب‌ها می‌توان به آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع، شکستن شاخ و برگ درختان توسط افراد، قاچاق چوب و تبدیل آن به زغال و موارد بسیار دیگری اشاره کرد و در برخی مواقع غفلت از آفاتی که درختان بلوط به آن مبتلا هستند، مقدمه نابودی جنگل‌های بلوط استان می‌شود.

جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه تصریح کرد: شهرستان پاوه ۴۴ هزار هکتار جنگل و ۲۸ هزار هکتار مرتع دارد که تنها توسط ۶ نفر نیروی حفاظتی کنترل می‌شود اما با وجود کمبود نیرو مراقبت توسط مأمورین پاسگاه ویژه شهرستان به صورت مستمر روزانه انجام می‌شود اما پاسخگوی نیاز مساحت منابع طبیعی در این شهرستان نبوده و وجود برخی از آفات در جنگل‌های بلوط شهرستان پاوه نیازمند مراقبت‌های تخصصی برای حل مشکل است.

جنگلبانان موانع خسارت به جنگل‌ها هستند

زینب صفری سه‌چقائی، کارشناس منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: جنگل‌های بلوط استان کرمانشاه یکی از بهترین تفرج‌گاه‌هایی است که به دلیل آب و هوای خوب مورد استقبال گردشگران قرار می‌گیرد، استفاده از منابع خدادادی همچون تفرج‌گاه‌های طبیعی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد، چرا که برخی از روی ناآگاهی با روشن کردن آتش، شکستن شاخ و برگ درختان و یا آسیب زدن به آن‌ها، در جنگل باعث وقوع آتش‌سوزی و صدمات گسترده و از بین رفتن بخش عمده‌ای از جنگل‌های بلوط می‌شوند.

وی افزود: گاهی در روزهای تعطیل که جمعیت بیشتری از طبیعت‌گردان به سمت جنگل‌های بلوط رو می‌آورند شاهد تخریب و شکستن تنه درختان توسط افراد عادی می‌شویم، پدیده شوم قاچاق چوب درخت بلوط و تبدیل به زغال نیز رایج است و این اتفاق دور از انتظار نیست اما وجود افراد جنگلبانی که حافظ و فرهنگسازان استفاده از منابع طبیعی باشند بسیار مورد نیاز است، چرا که در مواردی آگاهی رسانی و در موارد دیگر عوامل بازدارنده در مقابل سوءاستفاده‌گران ما را در برابر حفظ این موهبت الهی یاری می‌کند.

کارشناس منابع طبیعی تصریح کرد: حمله برخی آفات زیستی به جنگل‌های بلوط کرمانشاه در مناطقی از جمله جنگل‌های بلوط شهرستان پاوه و شهرستان دالاهو مشهود است که نیازمند بررسی و رسیدگی هر چه بیشتر است، چرا که در مواردی آفات و بیماری‌های درخت بلوط به سرعت در جنگل منتشر شده و گاهی تنها راه مقابله با آن‌ها حذف فیزیکی درختان بیمار است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهندس نورالله احمدی کارشناس جنگل منابع طبیعی سرپل ذهاب اظهار کرد: لورانتوس مهمترین آفت درختان جنگلی خصوص بلوط زاگرس است و بهترین راه مقابله با این آفت نیمه انگلی انجام اقدام مکانیکی است، لورانتوس در گذشته به شکل محدود بر روی درختان بلوط منطقه ظاهر می‌شد و مردم روستایی برای مصارف دارویی از آن استفاده می‌کردند اما در اثر غفلت در سال‌های گذشته این آفت گسترش یافته و اگر اقدامات مقابله‌ای انجام نشود باعث نابودی درختان بلوط می‌شود.

وعده دفتر حفاظت از جنگل‌های بلوط در کرمانشاه

پهنه گسترده جنگل‌های بلوط استان کرمانشاه نیازمند مراقبت و رسیدگی افرادی است که به محض اطلاع از مشکلات درختان اعم از آفات و بیماری‌ها و یا سودجویانی که چوب بلوط را قاچاق می‌کنند با آن‌ها مقابله کرده و درصدد رفع مشکل برآید.

پیش‌تر آیت الله رئیسی در گفتگوی تلویزیونی با مردم کرمانشاه در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ایجاد دفتری برای حفاظت از جنگل‌های بلوط استان کرمانشاه را وعده داد و اظهار کرد: جنگل‌های بلوط، ذخایر ارزشمندی برای کشور هستند و این دفتر فقط و فقط برای حفظ و صیانت از این جنگل‌ها تشکیل می‌شود.

کد خبر 5537901

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمانشاه جنگل درختان بلوط بلوط های زاگرس عید سعید قربان بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه حجاب و عفاف دعای عرفه آمار کرونا نماز عید قربان اردبیل خراسان رضوی مشهد شیوع کرونا شیراز جنگل های بلوط استان جنگل های بلوط جنگل های بلوط جنگل ها و مراتع استان کرمانشاه نیروی حفاظتی منابع طبیعی درختان بلوط هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش شهرداری به ادعای «قطع درختان و ساخت و ساز در سرخه حصار»

به گزارش ایسنا، شهرداری منطقه ۱۳ در این‌باره اعلام کرد:‌ « با توجه به انتشار مطالبی با عنوان ساخت و ساز و قطع درختان در سرخه حصار به اطلاع می رساند که با توجه به حمله آفت سوسک پوست‌خوار کاج از سال‌ها پیش به درختان بوستان‌های جنگلی شهر تهران بر اساس هماهنگی‌های انجام شده با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مجوز حذف درختان خشک و آفت زده برای جلوگیری از گسترش آفت به درختان سالم صادر شده و این اقدام با توجه به مجوز سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، به شماره ۱۴۰۲/۶۷/۴۸۷۲ انجام و بر اساس تبصره ۲ ماده ۴ قانون حفاظت، حکم حذف درختان آفت‌زده سوزنی برگ بوستان سرخه حصار صادر شده که موارد مذکور با درختان پهن برگ جایگزین می‌شوند.»

در ادامه توضیحات شهرداری آمده است: « ضمنا، هماهنگی اقدامات انتخاب پیمانکار و حذف درختان آفت زده توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری انجام و اقدامات لازم در این فرآیندها با نظارت های لازم اجرایی شده است.»

شهرداری در پایان نیز آورده است:‌« علامت گذاری های انجام شده بر روی درختان نیز بر اساس بررسی ها فنی درختان درگیر این آفت انجام و اطلاع رسانی های لازم قبل و حین اقدام به حذف درختان خشک از طریق رسانه ملی و سایر رسانه ها انجام و منتشر شده است. ضمنا پس از پاکسازی محل، عملیات  اجرای شبکه آبیاری تحت فشار و کاشت گونه های مناسب با شرایط محیطی در نقاط مورد نیاز بوستان سرخه حصار نیز اجرایی شده و مراحل تکمیلی آن ادامه دارد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برای حفاظت از جنگل‌های ایلام همه پای کار بیایند
  • معلمان در عملیات وعده صادق نقش مهمی داشتند
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • واکنش شهرداری به قطع درختان و ساخت و ساز در سرخه حصار
  • واکنش شهرداری به ادعای «قطع درختان و ساخت و ساز در سرخه حصار»
  • سقوط درختان سطح شهر خرم‌آباد در پی وزش باد شدید (فیلم)
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • جلوه گری شکوفه‌های درختان گیلاس در جنگل فندقلو اهر + فیلم
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد